A Ponsse lesz az első erdészeti gépgyártó, amely SSAB fosszilis mentes acélt használ

Az SSAB és a Ponsse Plc egyesítette erőit egy olyan partnerség jegyében, amelynek részeként az SSAB 2026-tól fokozatosan fosszilis mentes acélt szállít a Ponsse számára – hívja fel a figyelmet a gyártó.

A Ponsse lesz az első erdészeti gépgyártó, amely SSAB fosszilis mentes acélt használ

A közlemény szerint ez a partnerség tovább erősíti a Ponsse pozícióját a fenntartható erdészeti gépek szállítójaként, és közelebb hozza az SSAB-t a fosszilis anyagoktól mentes értéklánc létrehozására irányuló céljához.

Az SSAB azt tervezi, hogy forradalmasítja a teljes acélgyártási folyamatot. Az SSAB célja, hogy 2026-ban kereskedelmi méretekben fosszilis mentes acélt szállítson a piacra, és 2030 körül nagymértékben megszüntesse a működéséből származó szén-dioxid-kibocsátást.

Termékeink és szolgáltatásaink kulcsfontosságú szerepet fognak játszani abban, hogy segítsük ügyfeleinket klímacéljaik elérésében az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való átállás során. A teljesen elektromos hajtású PONSSE EV1 forwarder-koncepciónk és az SSAB-val a fosszilis mentes acélokkal kapcsolatos partnerségünk a szénsemleges erdészet felé vezeti majd a fejlődésünket

 – mondta Juha Inberg, a Ponsse Plc. kutatás-fejlesztési és technológiai igazgatója.