Erdészek és rendőrök közösen lépnek fel erdeink védelméért

Újabb négyoldalú megállapodás született az ország legnagyobb megyéjében. 

Erdészek és rendőrök közösen lépnek fel erdeink védelméért

A police.hu  tájékoztatása szerint a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság, valamint a KEFAG Zrt. képviselői úgy határoztak, hogy a lehetőségek kölcsönös kihasználásával, a felkészültségi szintjük emelésével, az ismereteik kicserélésével teszik hatékonyabbá a jogszabályokon alapuló feladataik végrehajtását.

A közlemény szerint a felek vállalták, hogy a környezetvédelem szempontjainak kiemelt érvényesítése, az élővilág és a települési környezet megóvása érdekében munkájuk során szorosabbra fűzik az együttműködést, és összehangolják tennivalóikat.

Hozzátették, az aláírók reményei szerint az együttműködésben rejlő lehetőségek hatékonyabban szolgálják a jogszabályok betartását, a jogsértő cselekmények megelőzését, felfedését, a természetkárosító és egyéb jogosulatlan cselekmények megelőzését, a jogosulatlan vadászat visszaszorítását, a környezet és a természet védelmét.

A megállapodást dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány, Ugró Sándor igazgató, Csonka Tibor vezérigazgató és Sulyok Ferenc vezérigazgató írták alá.