Erdészek vetélkedtek a SEFAG Zrt.-nél

Május 9-én zajlott az Év Erdésze Verseny területi előválogatója a SEFAG Zrt.-nél.

Erdészek vetélkedtek a SEFAG Zrt.-nél

A SEFAG Zrt. 8 erdészetétől összesen 18 erdész kolléga érkezett, hogy megmérettesse magát, s szakmai tudását.

A Nagybajomi Erdészet szervezésében megvalósuló versenynek az Újvárfalva környéki erdőtömbök adtak otthont. A 4 állomásos viadalban erdőfelújítás leírása és kárfelmérés, famagasság és fatérfogat mérés, gyérítésjelölés, valamint választékolás és faanyag számbavétel versenyszámokban mérhették össze tudásukat a kiválasztottak.

A jó hangulatú programon az indulók mindegyike rendkívül jó felkészültségről tett tanúbizonyságot, ám nyertes csupán egy lehetett közülük. Így az első helyen Nagy József, az Iharosi Erdészet kerületvezető erdésze végzett, második Bognár Ákos, a Kaposvári Erdészet kerületvezető erdésze, harmadik helyezett pedig Kovács Gergely, a Lábodi Vadászerdészet kerületvezető erdésze lett.

A tét idén is jelentős volt, hiszen a győztes erdész fogja majd képviselni a SEFAG Zrt.-t június elején az Egererdő Zrt. szervezésében megvalósuló Év Erdésze országos versenyen.  

Az esemény kiváló alkalmat teremt arra, hogy ráirányítsa a figyelmet a szakmára, annak jelentőségére, illetve az erdészek által végzett felelősségteljes és színvonalas munkára.