Hallott már erről a McKenzie rendelőről? Budapesten népszerű!

A McKenzie terápia egy, a mechanikai panaszokból eredő mozgásszervi problémák diagnosztizálására és kezelésére alkalmazott módszer. A terápia kiemelkedő részét képezi az oktatás is, melyen keresztül a páciens el tudja sajátítani a gyakorlatokat, ezáltal pedig képes lesz meggyógyítani önmagát.

Hallott már erről a McKenzie rendelőről? Budapesten népszerű!
Támogatott tartalom

A McKenzie terápia jellemzői

A McKenzie terápia Robin McKenzie nevéhez fűződik és több mint 30 éve alkalmazzák a mozgásszervi problémák feltérképezésére és kezelésére. A kezelést kizárólag McKenzie terapeuták végezhetik, akik megfelelő szakképesítéssel rendelkeznek. A terápia jellemzője a páciensek széleskörű bevonása, hiszen a kezelés részeként személyre szabott, otthon végezhető gyakorlatokat is kapnak. 

A McKenzie terápia részét képezi egy alapos vizsgálat, a mechanikai csoportba való besorolás, a konkrét kezelés és a megelőzés is. A terápián kizárólag erre szolgáló, speciális rendelőkben lehet részt venni. Több pozitív értékelést is kapott már a Gyógytornászom McKenzie torna rendelő (0630 505 0503; 1027, Vitéz u. 9.). Itt a McKenzie terápián kívül egyéb kezeléseket is végeznek, amelyek segítségével szinte minden mozgásszervi probléma orvosolható. 

Ilyen panaszok esetén segíthet egy gyógytornász

A gyógytorna a mozgás segítségével, aktívan gyógyít. A páciens által végzett gyakorlatok mellett passzív nyújtások is a kezelések részét képezik, amelyeket a gyógytornász végez a betegen. 

Számos testrészen jelentkezhet fájdalom, amelyek esetén hatásos lehet a gyógytorna. Ilyen például a boka, a csípő, a derék, a fej, a gerinc, a has, a hát, az izmok és ízületek, a kar, a könyök, a váll, a nyak és a térd fájdalma. Számos betegség – például kéztő alagút szindróma, befagyott váll, bokafájdalom, bokatörés-, ficam- vagy dagadás, hátfájás, derékfájás, isiász, gerincsérv, porckorongsérv, gerincferdülés és nyakfájdalom – esetén is érdemes gyógytornászhoz fordulni.

Ilyen terápiákat végeznek egy gyógytorna rendelőben

Egy modern gyógytorna rendelőben a klasszikus fizikoterápia mellett állapotfelmérésre, manuálterápiára, a már említett McKenzie tornára, fascia kezelésre, funkcionális tréningre, gyógymasszázsra, SMR masszázs terápiára, köpölyözésre, Scrotch terápiára és Kinesio tapingre is van lehetőség sok más egyéb módszer mellett. 

Az árak meglehetősen változatos képet mutatnak. A legnagyobb költséggel az állapotfelmérés jár, amelynek ára 15.000 és 20.000 Ft közé tehető. Egy személyes gyógytorna ennél olcsóbban, 13.000 Ft-ért vehető igénybe. Ha azonban bérletet váltunk, jelentős kedvezményben részesülhetünk. 

Ma már lehetőség van online állapotfelmérésre és tornára is, amely olcsóbb, mint egy-egy online alkalom, ráadásul a rendelőbe utazás idejével és költségeivel sem szükséges számolni abban az esetben, ha online fordulunk gyógytornászhoz. 

A legfontosabb a szakszerű állapotfelmérés, amelynek keretében pontosan meghatározzák a fájdalom okát és kiterjedését. Ennek megfelelően pedig személyre szabott terv kerülhet elkészítésre, amelynek rendszeres gyakorlásával máris elérhető a fájdalom csökkentése. Gyógytornára online is bejelentkezhetünk, még rugalmasabbá és egyszerűvé téve ezzel a terápiákon való részvételt!