Hiába a világrekord, Ausztrália legyőzte az amerikaiakat – A magyar válogatott hajszállal maradt le a főtábláról

Teljesen megtelt a stuttgarti Porsche Aréna november 3-án. A STIHL Timbersports Világbajnokság csapatversenyén nagyszerű hangulatban vághatták a fát a nemzeti válogatottak, köztük a magyar négyes, Bozsó Zoltán, Juhász István, Strúbel Bence és Juszkó Zsolt. A bravúr ezúttal részükről elmarad, bár az mindössze 4 századmásodpercen múlt. Ausztrália magabiztosan szerezte meg újabb, nyolcadik világbajnoki címét.

Hiába a világrekord, Ausztrália legyőzte az amerikaiakat – A magyar válogatott hajszállal maradt le a főtábláról
Támogatott tartalom

Bár a STIHL Timbersports Világbajnokság csapatversenye hivatalosan az esti órákban kezdődött, a délután folyamán a legjobb 12 gárda egy időmérőn már biztosíthatta helyét a főtáblán. A magyar csapat ekkor a 15. legjobb időt vágta 1:19.54-gyel, amit biztató előjelnek vehettek, hiszen végül a legjobb 16 kerülhetett a főtáblára. Ehhez azonban este ismételni kellett, ami ezúttal nem sikerült. Az időeredmény nem sokkal volt rosszabb, 1:21:01, ám ez pont nem volt elég a továbbjutáshoz. A hollandok ugyanis 1:20.57-tel jobbak lettek, így a következő körben ők csaphattak össze az USA négyesével.

Ennyin múlik egy világbajnoksági szereplés. Itt már mindenki olyan profi, hogy például egyetlen pici fejszeberagadás azt jelenti, hogy búcsúzni kényszerülünk

– fogalmazott Bozsó Zoltán a verseny után.

A magyar csapat vegyes érzésekkel szurkolta végig a Világbajnokságot, hiszen különösen fájó volt számukra, hogy ennyire kevés választotta el őket a főtáblától, ahol a hollandok ráadásul rontottak is, másodpercekkel rosszabb időt értek el, mint a vigaszági selejtezőben.

Ezt a hangulatot át kell élni. Sokan kérdezik tőlem otthon, hogy milyen egy STIHL Timbersports Világbajnokság, és nem tudok rá választ adni. Annyit szoktam mondani, hogy el kell jönni, át kell élni, mert ez valami fantasztikus. Itt lehet megérteni, hogy milyen rangja, megbecsülése van ennek a sportágnak, amit nekünk Magyarországon is képviselnünk kell

 – nyilatkozta a hétszeres magyar bajnok, világbajnoki hetedik helyezett Juhász István.

Szinte felrobbant a stadion

A verseny folyamán a legjobb négy csapat közé végül az amerikaiak, a kanadaiak, valamint az ausztrálok és az új-zélandiak jutottak be, ahol az USA 47 másodperces idővel új világrekordot állított be. Az már ekkor látszott, hogy izgalmas döntő következik, ugyanis Ausztria négyese 48.78-cal kerekedett a fiatalokból álló új-zélandi csapat fölé.

Hiába ugyanakkor az elődöntőben elért világrekord, az ausztrálok végül nagyjából 2 másodperccel jobban voltak a közönség hangjától dübörgő fináléban, így Matt Coffey, Brayden Meyer, Mitchell Argent, Laurence O'Toole, Jamie Head és a tavalyi egyéni világbajnok, Brad De Losa 52.54-tel megnyerte a stuttgarti csapat VB-t.

A bronzmérkőzésen Kanada győzött, így Ausztrália és USA mellett ők állhattak dobogóra.

A STIHL Timbersports Világbajnokság november 4-én, szombaton este folytatódik, méghozzá az egyéni versenyekkel. Izgalmas összecsapás várható, amit a STIHL Timbersports hivatalos felületein élőben is közvetítenek.