Kétmilliárd forintból folytatódik az erdősítés Székesfehérváron

Kétmilliárd forintból folytatódik az erdősítés Székesfehérváron, a munkálatok már el is kezdődtek az Alsóvárosi réten a Zöld Város - Fehérvár Tüdeje II. ütemben.

Kétmilliárd forintból folytatódik az erdősítés Székesfehérváron

Az önkormányzat szerdai közleménye szerint a fejlesztéssel nagy területen hoznak létre zöld- és rekreációs területet, egyrészt szolgálva a városlakókat, másrészt ellensúlyozva a város iparának fejlődésével járó környezetterhelést. A mostani erdő- és parkfejlesztésben a rét egy részén - az értékes élővilágot rejtő természetes gyepfoltok megtartása mellett -  elültettek 868 park- és sorfát, emellett gyalogos ösvényt, sétányt, valamint parkolókat alakítottak ki.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester a közleményben felidézte, hogy évekkel ezelőtt az Alsóvárosi rét egy ipari beépítésre ítélt terület volt, magántulajdonban. Ezt a Modern Városok Program segítségével a város megvásárolta, majd átminősítette zöldterületté, hogy ipari beruházás ne valósulhasson meg rajta.

A megmentett helyszín több mint 100 hektáros, ennek 30 hektárját érinti a mostani beruházás, a további 70 hektáros terület a szakemberek javaslata alapján teljesen érintetlen marad.

A tervek szerint a fejlesztést 2023 augusztusáig befejezik.