Kiderült, ki képviseli a SEFAG Zrt.-t az országos versenyen

Több éves kihagyás után idei évben ismételten megrendezték az Év Erdésze Verseny területi előválogatója a SEFAG Zrt.-nél. A társaság 8 erdészetétől két-két erdész kolléga érkezett, hogy megmérettesse magát, s szakmai tudását. 

Kiderült, ki képviseli a SEFAG Zrt.-t az országos versenyen

A Kaposvári Erdészet szervezésében megvalósuló versenynek a turisták egyik kedvenc látogatóhelye, a Deseda Parkerdő adott otthont. A négy állomásos viadalban erdőfelújítás leírása és kárfelmérés, famagasság és fatérfogat mérés, gyérítésjelölés, valamint választékolás és faanyag-számbavétel versenyszámokban mérhették össze tudásukat a kiválasztottak. Az eseményen izgalmas színfolt volt, hogy az állomások közötti erdei környezetben kerékpárral közlekedhettek a versenyzők, s így a térség turisztikai lehetőségeit is megtapasztalhatták.

A jó hangulatú programon az indulók mindegyike rendkívül jó felkészültségről tett tanúbizonyságot, ám nyertes csupán egy lehetett közülük. Így az első helyen Tratnyek Tamás, az Iharosi Erdészet kerületvezető erdésze végzett, második Bognár Ákos a Kaposvári Erdészet kerületvezető erdésze, harmadik helyezett pedig Péter Krisztián, a Zselici Erdészet kerületvezető erdésze lett. A harmadik és a negyedik helyezett azonos pontszáma miatt csupán a jobb idő döntött, negyedik helyezett így Antal János, a Lábodi Vadászerdészet kerületvezető erdésze lett. A tét idén is jelentős volt, hiszen a győztes erdész fogja majd képviselni a SEFAG Zrt.-t június elején a Bakonyerdő Zrt. szervezésében megvalósuló Év Erdésze országos versenyen.