Lódarázs támadta meg a túrázókat, fakitermelő segítette a mentőhelikoptert a keresésben

Lódarazsak támadtak meg egy túrázó házaspárt a Mátrában, a középkorú férfit több csípés is érte, nem sokkal később súlyos allergiás tünetek jelentkeztek nála - közölte Fcebook oldalán a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. Az eset során a mentők segítséget kaptak az erdőben éppen fakitermelőként dolgozó Kiss Ákostól, és fiától, Benjámintól is.

Lódarázs támadta meg a túrázókat, fakitermelő segítette a mentőhelikoptert a keresésben

"A férfi felesége az Országos Mentőszolgálat életmentő applikációja segítségével határozta meg a pontos helyzetüket, miközben folyamatosan telefonvonalban maradt a mentésirányító bajtársunkkal is. Az gyorsan kiderült, hogy a helyszín mentőautóval nem megközelíthető, ezért a tapasztalt mentésirányítók több irányból is indítottak esetkocsit és egy mentőgépkocsit, miközben riasztották a miskolci mentőhelikoptert is" - olvasható a tudósításban.

A légi koordinátor, valamint a miskolci és egri mentésirányítók mindeközben közösen segítették a helikoptert és a mentőautókat a beteg megtalálásában, akinek közvetlen közelében nem volt alkalmas leszállóhely, ezért a helikopter személyzete, valamint a földi mentők is a felszerelésükkel együtt gyalogosan indultak a megkeresésére az erdőben, folyamatosan követve a telefonon, illetve rádión kapott utasításokat.

Végül a helikopter orvosa és paramedikusa jutott el először a beteghez, így kezdődhetett meg a beteg állapotának stabilizálása. Ellátást követően a földi mentőkkel közösen sikerült a beteget eljuttatni egy olyan területre, ahová a helikopter átrepülése után a beteget már a légi járműbe helyezhették, majd stabil állapotba a területileg illetékes kórházba szállították.

"A mentés során óriási segítséget kaptunk az erdőben éppen favágóként dolgozó Kiss Ákostól, és fiától, Benjámintól, akik helyismeretükkel nagyban segítették a beteg megtalálását, és a felszerelés helyszínre juttatásában is segítettek. Valamint nagy-nagy köszönet a Kékes Kutató-Mentő Szolgálatnak is, akik speciális járművükkel segítettek a beteget a helikopterhez, valamint bajtársainkat a mentőautójukhoz eljuttatni! Nagyszerű csapatmunka volt, köszönjük mindenkinek! A betegnek pedig jobbulást kívánunk!" - olvasható a Facebook bejegyzésben.