Medvetámadásban megsérült egy erdész és egy vadász

Hétfőn reggel a szlovákiai Felsővisnyó (Višňové) község közelében két emberre támadott rá egy medve. Mindkét férfi sérüléseit a zsolnai kórházban látták el, nincsenek életveszélyben – közölte a TASR-rel Kristína Bocková, az Állami Természetvédelem (ŠOP) szóvivője. A természetvédők fokozott óvatosságra intik a környék lakóit.

Medvetámadásban megsérült egy erdész és egy vadász

"A két férfi egy meglőtt vaddisznóra ügyelt egy ligetben, ahonnan a medve rátámadott először az erdészre, majd később a vadászt is megtámadta, aki rálőtt" – pontosított a szóvivő. Brocková közlése szerint mindkét férfi sebesülését kórházban látták el, s egyiküket megfigyelésre bent is tartották az egészségügyi intézményben.

A támadás helyszíne egy két rét közötti ligetben van, ahol a medve valószínűleg pihent. A környéken megfigyelést végzett az Állami Természetvédelem barnamedvék miatt létrehozott akciócsoportja is. "A helyszínen megtalálták az állat nyomait, amely igazolta a nagy ragadozó jelenlétét. A helyszín körülbelül 800 méterre van Felsővisnyótól" – közölte az ŠOP.

A hivatal felhívta a figyelmet, hogy a medvének valószínűleg lőtt sebe van, s ezért agresszív lehet, s veszélyeztetheti a véletlenül arra járó személyeket. Az akciócsoport megfigyelés alatt tartja a támadás környékét, hogy megelőzze az esetleges újabb találkozásokat. Az incidensről tájékoztatták a rendőrséget, és Felsővisnyó polgármesternőjét. "A saját biztonságuk érdekében mérlegeljék a felsővisnyói völgy és környékének a meglátogatását" – írt a a község vezetője a Facebookon.