Melyik szak illik hozzád? Látogass el a MATE standjához az Educatio kiállításon!

Már az esztendő második hetében együtt kávézhatnak-teázhatnak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tanáraival, oktatási szakértőivel és hallgatóival az intézmény képzései iránt érdeklődők Budapesten. A MATE népes csapata január 12-14. között, a Hungexpo területén sorra kerülő Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, az A pavilon HF24-es standján várja látogatóit.

Melyik szak illik hozzád? Látogass el a MATE standjához az Educatio kiállításon!

A Magyarország legnagyobb pályaválasztási rendezvényére készülők „házi feladata” minél több kérdéssel felkészülni a találkozásra. Az egyetem campusai ugyanis a legkülönfélébb érdekességekkel szolgálnak a három napon.

A szakválasztó kvíz választ adhat arra a kérdésre, hogy melyik képzés passzol a leginkább a továbbtanulni vágyókhoz. Az érdeklődők megismerhetik az állatok segítségét igénybe vevő pedagógiai képzéseket, kipróbálhatják az élelmiszermérnökök számára olyan fontos érzékszervi minősítésekhez használt szín- és illatvizsgálati készleteket. A mikroszkópokban apróbb rovarokat is bemutatnak, a látogatók Petri-csészékben megnézhetik a gombák és baktériumok tenyészbélyegeit is. A stand emeletén kialakított selfie-ponton csodás fotókat lehet készíteni vagy egyszerűen csak megpihenni a kiállítás felett.

​​​​​​A MATE standja mellett, a nagyszínpadon csütörtökön 11 órakor kezdődik a Nagy Diák Agrárteszt ünnepélyes eredményhirdetése, a díjakat Dr. Gyuricza Csaba rektor adja át. Pénteken fél 1-től kerekasztalbeszélgetés kezdődik az egyetem által ajánlott sportolói életpályamodellről. Kovács Zoltán, a Testnevelési és Sportközpont koordinátora olimpiai, világbajnok és Európa-bajnok sportolókkal, a MATE-GEAC szakosztályvezetőivel, Kiss Gergellyel, Ančić-Valkai Ágnessel és Mutina Ágnessel beszélget majd.

A MATE Európa egyik legnagyobb agrárfókuszú, multidiszciplináris felsőoktatási intézménye. Egyedülálló infrastruktúrával és oktatási képességekkel rendelkezik számos tudományterületen, ahol a tradíciókat ötvözi a modern kor megoldásaival. Nyolc képzési területen biztosít színvonalas, rugalmas és átjárható oktatást a felsőoktatási szakképzéstől, az alap- és mesterszakokon át a szakirányú továbbképzésekig és a doktori képzésig, Gödöllőn, Budapesten, Kaposváron, Keszthelyen, Gyöngyösön és Szarvason, valamint a határon túli képzési helyeken.

Az Educatio kiállításnak helyet adó Hungexpo területére a 3-as kapun keresztül, a III-as fogadóépületen áthaladva lehet belépni ingyenesen, mindhárom napon 10-16.45 között.  A 20 ezer négyzetméteren megvalósuló 23. Educatio Kiállításon 18 ország 200 kiállítója várja a pályaválasztó diákokat, pedagógusokat, intézményvezetőket.