Nem várt módon Las Vegas lett az USA vezető városa zöld energiában

Nem várt módon Las Vegas lett az USA vezető városa zöld energiában
Míg ez a cikk a hagyományos kaszinókról fog szólni, a kaszinó online-ról sem szabad megfeledkezni, hiszen az online platformok ugyancsak hozzá tudnak tenni az energia-csökkentéshez és a környezetbarát működéshez. Ezek a platformok több tucat embert foglalkoztatnak, és nagy irodákkal rendelkeznek, amelyekben szintén szükséges a zöld energia megjelenése. Ebben a cikkben Boross Örs bemutatja, hogyan válnak a kaszinók zöldebbé a megújuló energia felhasználása révén. A téma szakértőjeként a szerző most részletesebb képet ad azokról a tiszta energia-megoldásokról, amelyeket Las Vegas használ a költségei csökkentése és az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében. Örsről többet itt tudhat meg. las-vegas

Zöld energia Vegasban

Las Vegas zöld energiája a világ legnagyobb kaszinóközpontjában felhasznált összes energia mintegy 22%-át teszi ki. A környékbeli kaszinóknak egy olyan társaságtól kell vásárolniuk energiájukat, amely még mindig földgáztüzelésű erőműveket használ. Ahhoz, hogy saját villamosenergiát állíthassanak elő a Las Vegas-i kaszinók, díjat kell fizetniük. Ugyanez a helyzet akkor is, ha egy kaszinó a nyílt piacon szeretne energiát vásárolni. A kaszinók azonban hajlandók megfizetni ezt a díjat, hiszen meglátták, hogy a villamosenergia vásárlása más cégektől olcsóbb, és még így is megtérülnek a költségeik. Mivel a kaszinók ezt a hatalmas mennyiségű energiát a hét minden napján, napi 24 órában használják, elengedhetetlenné vált számukra, hogy felelősséget vállaljanak az energiafelhasználásukért. Ezzel nemcsak a vállalat eredményességének, de a környezetnek is jót tesznek. További előny, hogy mindezzel pozitív képet teremtenek a kaszinójukról.

Az iparág vezetői

Az MGM az NRG Energy céggel együttműködve napelemeket telepített az óriáskaszinó tetejére, hogy a kaszinó nappali energiaigényének legalább 90%-át biztosítsák ily módon. Ez a kaszinó kitaposta az utat a zöld energia felé további kaszinók számára is. Az új vegasi kaszinók már zöld energia felhasználásával nyitják meg kapuikat, és Las Vegas városa is követi ezt a modellt. Az önkormányzati épületeket 100%-ban megújuló energia látja el. Durva becslések szerint egy átlagos kaszinó 5-10%-ot takarít meg éves villamosenergia-díjain, ha zöld energiát alkalmaz. Az online kaszinók megalakulása óta a hagyományos kaszinók egyre nagyobb szükségét érzik a költségeik csökkentésének, és a hatalmas villanyszámláikon történő megtakarítás magasabb haszonkulcsot jelent. Alapvető fontosságú, hogy az iparági vezetők átvegyék az irányítást a zöld energia terén. Ha elismerik a megújuló energia fontosságát, és felelősséget vállalnak a változásokért, a kisebb vállalatok követni fogják példájukat.

Földrajzi elhelyezkedés

A sivatagban fekvő Nevadát nagyon kevés csapadék éri az év folyamán, és a hőmérséklet magasra emelkedhet. Időjárási adottságok révén Las Vegas tökéletes hely a napenergia felhasználására, hogy kielégítsék a hatalmas energiaigényeket. Jó opciónak mutatkozik a szélenergiába való befektetés is, hogy a város növelje az energiatartalékait. Megnyugtató tendencia, hogy a világ más részein található kaszinók szintén zöld energiát kezdtek használni létesítményeik áramellátására. Az újrahasznosított esővíz használata a WC-k öblítéséhez egy másik zöld módszer, amely felé Las Vegas fordult. Az áramfogyasztás csökkentésének alternatív módjaként a kaszinók csökkentik a nyerőgépeik számát, helyettük növelik az élő osztós asztalok számát.

A Vegas-i energia jövője

Úgy tűnik, a tiszta energia Las Vegasban fényes jövő előtt áll. Számos kaszinó látja a zöld energia használatának pénzügyi előnyeit. Az új vegasi kaszinóknak meg kell felelniük a modern, környezetbarát építési protokolloknak, fenntartható anyagokat kell használniuk, és energiatakarékos konstrukciókat kell alkalmazniuk a versenyképesség fenntartása érdekében. A kaszinóknak figyelembe kell venniük a természetes fűtési és hűtési metódusokat, például az ajtók és ablakok stratégiai elhelyezését. Egy másik egyszerű megoldás a LED-világítás használata, amely már most a hagyományos izzók energiatakarékos alternatívája. Bár költséges projekt lehet, a zöld energiára irányuló kezdeményezések elengedhetetlenek a kaszinókban, és az előnyök meghaladják a költségeket. las-vegas-felhokarcolo

Konklúzió

Las Vegas túlélése szempontjából elengedhetetlen, hogy egyre több kaszinó használjon tiszta energiaforrásokat. Míg az ipar vezetői már komoly lépéseket tettek, várhatóan a többiek is követni fogják példájukat. Az áramköltségek legalább 5-10%-os mértékű megtakarítása óriási előny, miközben a kaszinók köztudatban elterjedt "kapzsi" imidzse is zöldre változik.