Ragadd meg a munkát! – A Komatsu új rakodókanál családja

Az elmúlt évek során a forwarderek és rakodódaruk technológiája nagy fejlődésen ment keresztül, ezért eljött az idő, hogy a rakodókanalak is a kiválóság magasabb fokára lépjenek. A hatékonyan megtervezett kanál az egyik legfontosabb eszköze a forwarderek, daruk kezelőinek, hogy magas termelékenységet tudjanak elérni a munkanap során. A svéd Komatsu Forest a közelmúltban bemutatta az erdészeti kanalak új sorozatát, amely 10 teljesen újratervezett modellt tartalmaz.

Ragadd meg a munkát!  – A Komatsu új rakodókanál családja
Támogatott tartalom

A kanalak új kialakításúak, a legszembetűnőbb különbség a régi társaikhoz képest, hogy nagyobb nyitásszélességgel rendelkeznek. Az új karomcsúcs kialakításnak köszönhetően gyorsabb, jobb behatolást biztosítanak a rönkrakásba. Ha a darut a gépkezelő kinyújtott karjának tekintjük, akkor a kanál az a kéz, amely megragadja a fát. Ezért természetesen fontos, hogy a kanál úgy legyen kialakítva, hogy gyorsan és erőteljesen gyűjtse össze az anyagot, hogy úgy fogja meg a rönköket, hogy azok könnyebben begördüljenek a kanálba, ezzel értékes időt takarítsanak meg a munkavégzés során.

A Komatsu új kanalai számos produktív frissítést tartalmaznak, amelyek hatékony és megbízható társakká válnak az erdőben, de az újdonságok mellett természetesen a kanálcsalád megőrizte a korábbi modellek legfontosabb előnyeit, például a robusztus és strapabíró kialakítást.

Az új rakodókanalak számos fejlesztést tartalmaznak a hosszabb élettartam érdekében, biztosítva a tartósságukat a zord erdei környezetben is. Ezekkel a régi és új előnyökkel kombinálva a Komatsu rakodókanalak biztosítják a faanyagok hatékony és gyorsabb továbbítását.

A táblázat nagyobb méretben IDE kattintva érhető el.

A kanalak kialakítása kompatibilis a leggyakoribb teherautóra szerelt erdészeti darukkal, más szállító vagy fakezelő, aprító-rendszerekkel.

További információ a Komatsu Forest gépeiről a Kuhn Rakodógép Kft. honlapján olvasható.