Raklapból apríték, a Heizohack SPE raklapaprítók segítségével

A professzionális erdészeti felhasználók, erdőgazdálkodók, vállalkozók, valamint magánfelhasználók is jól tudják, hogy a Heizohack aprítógépekre mindig számíthatnak. Mostantól minden, az áruszállításhoz kapcsolódó, raklapot használó vállalkozás vagy a faanyag megmunkálás, fűrészáru gyártás, asztalos ipari munkák, azaz a fafeldolgozás széles skáláján tevékenykedők részére is megoldást jelenthetnek a Heizohack SPE 1300 vagy SPE 1600 raklapaprítók, a maradék faanyagok hasznosításához. 

Raklapból apríték, a Heizohack SPE raklapaprítók segítségével
Támogatott tartalom

Teljesen mindegy, hogy raklapról, deszkáról, lécről, fűrészáru maradványról van szó, a Heizohack raklapaprítók ezeket az anyagokat kiváló minőségű faaprítékká, így értékes tüzelőanyaggá alakítják. 

Az aprítógépek helyhez kötöttek, teljes értékű faaprítékot állítanak elő G30-tól G50-ig terjedő méretben. Az SPE 1300 típussal, kézi adagolással óránként legfeljebb 30 raklap, a targoncával rakható SPE 1600 típussal óránként legfeljebb 80 raklap aprítható fel. Az SPE 1600 további előnye a nagy szélesség, a hosszú behordó asztal, amely segítségével nem csak a szabványos EUR raklapok, hanem a nagyobb egyedi paletták pl. 3.000 mm x 1500 mm méretben is gond nélkül apríthatók. 

 

Az aprítók cserélhető ellenpengével és 36 ill. 43 darab vágókéssel rendelkeznek. Az aprítóegység meghajtása szíjakon keresztül villanymotor segítségével történik. A felaprított anyag kihordása opcionálisan vízszintes, illetve emelkedő irányú csigák segítségével történhet, a vevői igények szerint, akár 6.000 mm teljes hosszig. A kihordó csigák saját meghajtómotorral rendelkeznek.

Mind a kézi adagolású SPE 1300, mind a targoncával rakható SPE 1600 opcionálisan mágneses szeparátorral rendelhető, amely elválasztja az aprítékot a fémtől, például a szögektől és a csavaroktól.

 

A Heizohack aprítógépek teljes kínálatát Magyarországon a KUHN Rakodógép Kft. forgalmazásában találhatjuk meg. 

Kövesse figyelemmel a jövőben is a Heizohack termékpaletta további tagjainak bemutatását az Erdő-Mező Online felületein!