Saját kertjében támadt a férfire egy medve

Saját kertjében támadt rá egy medve egy 73 éves férfire Erdélyben. Az áldozatot a mellkasán és az egyik lábán sebezte meg az állat – írja a Székelyhon.ro.

Saját kertjében támadt a férfire egy medve

Amint Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezérigazgatója a lap megkeresésére közölte, a megsebzett férfit a Székelyudvarhelyi Városi Kórházba szállították, sérülései szerencsére nem túl súlyosak. A területileg illetékes Hubertus Vadásztársaság igazgatója, Fazakas Attila elmondta, hogy a támadás helyszíne a belterületen volt, az erdőtől pár száz méterre. Hozzátette, megvan hétfőre a feladatuk: amennyiben visszatér a településre, ki kell lőniük. Az pedig valószínű, hogy még megjelenik az állat a faluban, hiszen vasárnap 20 óra után ismét látták a medvét Kissolymoson, Ro-Alert vészhelyzeti üzenetet is küldtek a környéken lévőknek.

A nagyvadak a tavasz közeledtével ismét egyre aktívabbak Hargita megyében, pénteken Szejkefürdőről, vasárnapra virradóan pedig Salamásról is lakott területre vagy annak közelében merészkedő medve miatt érkezett bejelentés a sürgősségi hívószámra.