Terítéken az idény első lábodi dámbikái (+KÉPEK)

Szeptember 22-én a vadászati hatóság külön engedélyének birtokában elejtették az idény első dámbikáit a SEFAG Zrt. lábodi vadászterületén. Az állami erdőgazdaság nagysalléri terítékén két koros, visszarakott dámbikának, valamint két kiváló, selejt gímbikának adták meg méltó módon a végtisztességet.

Terítéken az idény első lábodi dámbikái (+KÉPEK)

„Nagy örömünkre szeptember 22-én egy új osztrák vadászcsoportot köszönthettünk Nagysallérban. A vendégek vadászélményekben gazdag napokat töltöttek nálunk, melynek eredményeképpen a terítékre két gím- és két dámbika került" - közölte a SEFAG Zrt. vadászati közösségi oldalán.

Az állami erdőgazdaság területén a vadászati hatóság külön engedélyének birtokában szeptember 20-ától már van lehetőség dámbikát lőni, így az idény az első két példányát szeptember 22-én ejtették el. A kísérővadászok Bőhm István és Iger Balázs volt.

"A csoport tagjai a vadászat végén elégedetten távoztak és úgy nyilatkoztak, hogy jövőre visszatérnek hozzánk. Mi várjuk őket!” - nyilatkozta Várfalvai Gábor, a SEFAG Zrt. Lábodi Vadászterületének vadgazdálkodási ágazatvezetője.