Tilos az erdők látogatása Kárpátalján

Kárpátalján tilos gépjárművekkel és egyéb technikai eszközökkel behajtani a térség erdőibe, ezenkívül a lakosság sem látogathatja az erdőket.

Tilos az erdők látogatása Kárpátalján

“A megyei védelmi tanácsának július 21-i, „A megye ökoszisztémáiban keletkező tömeges tüzek megelőzésére irányuló intézkedésekről a hadiállapot alatt” szóló határozat értelmében tilos a gépjárművekkel és egyéb technikai eszközökkel behajtani a térség erdőibe (kivételt képeznek a tranzitútvonalak), ezenkívül a lakosság sem látogathatja az erdőket” - közölte Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere Facebook-oldalán.

A határozat utal arra, hogy szervezett csoportok csak erdővédelmi képviselő kíséretében látogathatják az erdőt a hegyvidéken   - írta.

“Ezenkívül fokozni kell a tűzbiztonsági követelmények megsértésének megakadályozására irányuló munkát az erdőkben, mezőgazdasági területeken, a természetvédelmi alap területein és objektumaiban, valamint meg kell akadályozni a tarló, szemét és egyéb növényzet elégetését.” - közölte a közleményben.

Szintén a határozat értelmében a földterületek tulajdonosai kötelesek a földjeiken lévő száraz növényzetet biztonságos módon (kaszálás, elszállítás, szántás stb.) eltávolítani azokon a helyeken, ahol a telkek erdőterületekkel határosak - olvasható a bejegyzésben.