Új, gyérítésre optimalizált forwarderek a Komatsu Forest kínálatában

Két, kifejezetten gyérítésre alkalmas típussal bővítette modellkínálatát a Komatsu Forest. A 825TX-re és a 835TX-re egyaránt jellemző az alacsony tömeg, a nagy hasmagasság, a gazdaságos, erős motor – így biztosítható a minél nagyobb termelékenység a környezetkárosítás minimalizálásával.
Új, gyérítésre optimalizált forwarderek a Komatsu Forest kínálatában
A raktér 50%-kal közelebb került a fülkéhez, a rakoncák 5 fokkal befelé dőlnek, ennek köszönhetően a kezelő szűkebb utakat választhat a fák között, csökken az álló fatörzsek sérülésének veszélye, miközben a gép a rossz talajon haladva kileng. Ilyenkor különösen fontos, hogy a vezető jól lássa a környezetét, ezért – ahogyan a többi Komatsu Forest kihordónál is – remek kilátás nyílik a fülkéből, előre, az alacsony és keskeny motorháztető, oldalra, a kerekek, és hátra, a raktér felé is. Ezt segíti az első tengely süllyeszthetősége is, így a gép úgy is stabilan a talajon marad, hogy a fülke nem dől annyira. [caption id="attachment_70930" align="aligncenter" width="1000"]Komatsu 825TX Komatsu 825TX[/caption] Az egyedi tervezésű daruk kifejezetten a Komatsu Forest forwarderekhez optimalizáltak, a hidraulikatömlők fokozottan védettek, az előírt karbantartással ez, és az új kipufogó- és AdBlue-rendszerrel szerelt, finn AGCO SISU Power motor is megbízhatóan és hatékonyan üzemel. A 4,9 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres turbódízel már percenkénti 1500-as fordulaton leadja maximális, 750 Nm nyomatékát, teljesítménye 127 kW. A Komatsu Forest 825TX bruttó terhelésmaximuma 9000 kg, a 835TX-é 11 000 kg, a vontatóerő 150, illetve 163 kN. [caption id="attachment_70929" align="aligncenter" width="1000"]Komatsu 835TX Komatsu 835TX[/caption] A két új típus mellett felfrissült a már jól ismert és közkedvelt 845-ös forwarder is, többek között új, környezetkímélőbb motort, új futó- és kormányművet kapott. A Bogie Lift Advanced opció lehetővé teszi a bal és jobb bogie-k egyéni vezérlését, mely mostantól opcionálisan elérhető a Komatsu 825TX, 835TX és 845 modelleken. Ez a funkció nagy mobilitást biztosít a kihordó számára akadályokon való áthaladáskor, ami különösen fontos sűrű erdőállományokban, keskeny sávú utak esetében, melyekre mozgékony, jó terepkezelést igénylő gépek szükségesek. [caption id="attachment_70928" align="aligncenter" width="1000"]Komatsu 835TX Komatsu 835TX[/caption]

A Komatsu Forest gépek teljes kínálatát Magyarországon a KUHN Rakodógép Kft forgalmazásában találhatjuk meg.

A KUHN-csoport sikeréhez hozzájárul az a filozófia, hogy nem elég a világszínvonalú termék, a vevők elégedettségéhez nélkülözhetetlen a kiváló szerviz is. A KUHN Rakodógép Kft. országos szervizhálózatával– a forgalmazott gépekkel kapcsolatos valamennyi szervizfeladathoz alkalmas, célgépekkel és gyári szoftverekkel felszerelt műhelyekkel, szakosodott, rendszeres gyári tréningeken részt vevő szerelőkkel, speciális kialakítású szervizautókkal, jelentős alkatrész-raktárkészlettel – garantálja, hogy az ügyfeleik folyamatosan magas szintű kiszolgálásban részesüljenek, gépeik pedig csak minimális időre essenek ki a munkából. KUHN Rakodógép Kft. Budapest, Ócsai út 5, 1239 06-1-289 8080 https://www.kuhn.hu/hu (Erdő-Mező Online - Szponzorált tartalom)